6-jarig meisje heeft blijvende hersenschade en is verlamd na elektrocutie door verlichte leuning in hotel.

Een zesjarig meisje bleef achter met zware hersenschade en niet in staat om te praten of te wandelen nadat ze in een MGM hotel geëlektrocuteerd werd door een verlichte leuning.

Zynae Green was samen met haar familie in het National Harbor hotel in Oxon Hill in Maryland toen ze een leuning aanraakte langs een verlichte fontein. Ze kreeg een hartstilstand nadat ze een schok kreeg van 120 volt – 10 keer meer dan nodig voor de verlichting van de balustrade. Dat bleek uit een rechtszaak die deze week werd ingesteld.

De moeder van Green, Rydricka Rosier, en een bewakingsagent werden eveneens geëlektrocuteerd toen ze het meisje van de balustrade probeerden te trekken.

Juridische documenten suggereren dat er geen defibrillators aanwezig waren om te helpen na het gestuurde incident van 26 juni van dit jaar.

Het kind werd allerijl overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze twee maanden verbleef alvorens ze werd overgeplaatst naar een verzorgingsinstelling dichter bij huis.

Zynae leed blijvende hersenschade omwille van een gebrek aan zuurstof, verklaarde de advocaat van de familie, Benedict Morelli, aan The New York Post. Ze verkeert nog altijd in semi-vegetatieve staat, ademt zelfstandig, maar kan de bewegingen in de kamer alleen met haar ogen volgen.

“Van wat we nu medisch weten, zal ze nooit herstellen”, zei Morelli.

Zondag vierde het meisje haar zesde verjaardag en de moeder postte de beelden van het feestje op Facebook. Ze schreef: “Vandaag is de verjaardag van mijn schat. Bedankt aan iedereen om het te vieren, maar het breekt mijn hart dat ze hier is en niet thuis. Het is nu vijf maanden geleden sinds MGM (hotel red.) ons dit aandeed en nog steeds geen hulp van hen. Onze Zy Zy is een vechtertje, maar ze heeft hulp nodig.”

Een woordvoerster van MGM wijst ondertussen met een beschuldigende vinger naar de aannemer van de elektriciteitswerken. “Het incident in het National Harbor hotel was een tragisch ongeval, en we zijn diepbedroefd dat Zynae Green en haar familie blijven lijden”, zei de vertegenwoordiger.

BEKIJK DE HARTVERSCHEURENDE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT OM DIT MEISJE EN HAAR FAMILIE TE STEUNEN!

Bron en afbeeldingen: Facebook / Rydricka Rosier en The Sun

.