Moeder vliegt business maar laat haar man en kinderen in economy zitten

De Brits Naomi Kisted (40) vliegt voor haar werk als online influencer de hele wereld over, maar heeft zo haar eigen manier om een lange vlucht uit te zitten. Wanneer ze met haar man en kinderen reist, kiest ze er namelijk voor om zelf in businessclass te zitten, terwijl ze haar gezin in economy laat vliegen.

In een interview met de Britse krant the Sun laat ze weten dat ze hier een belangrijke reden voor heeft.  “We hebben een mooi leven, maar ik wil dat mijn kinderen de waarde van geld kennen en het belang van hard werken”, aldus Naomi.

Bevoorrechte positie
De kinderen van Naomi, Fleur (9) en Rocco (3) hebben het geluk om op te groeien in een bevoorrechte omgeving. Naomi leidt een luxueus leven als presentatrice, blogger én uitgeefster, maar dat betekent niet dat haar kinderen hetzelfde krijgen. Wanneer ze bijvoorbeeld met haar gezin naar een verre bestemming vliegt, kiest Naomi voor een plek in de eerste klasse of business, terwijl haar kinderen samen met haar man in economy reizen.

Geen schuldgevoel
“Als een klant ons een vlucht in economy boekt en ik heb de kans om te upgraden naar eerste klasse of business, dan doe ik dat graag. Ook als ik daarvoor zélf moet bijbetalen.” Dat haar man en kinderen in economy achterblijven, voelt ze zich niet schuldig over: “We hebben een heel mooi leven, maar ik wil dat mijn kinderen de waarde van geld kennen en het belang van hard werken”, gaat ze verder. “Ze zijn trouwens gewoon nog te jong om business of eerste klasse naar waarde te schatten.”

Dankbaarheid
Zelf kreeg ze haar luxe leven ook niet in haar schoot geworpen, zo vertelt ze. “Het werd me als kind of als tiener niet op een schoteltje aangeboden. Ik heb gewerkt voor alles wat ik nu heb.” Hoewel ze het heel druk heeft, probeert Naomi er te zijn voor haar kinderen. “Ze krijgen door mijn werk sowieso kansen die anderen niet krijgen”, zegt ze. “En achter de schermen van mijn publieke leven geef ik heb zo veel mogelijk liefde. Ondanks mijn hectische agenda zal ik altijd tijd voor ze maken. Ik ben er voor hen. Maar ik wil hen ook leren om dankbaar te zijn. Daar begint het allemaal mee.”

Bron: HLN., Libelle Beeld: Instagram, iStock