Weduwe vervult laatste wens van man en laat zijn huid villen om zijn tattoos te kunnen bewaren.

Een rouwende weduwe liet de huid van haar dode echtgenoot villen nadat hij haar gevraagd had om zijn tattoos na zijn overlijden als kunstwerk tentoon te stellen.

Tattooartiest Chris Wenzel (41) leed aan een chronische darmziekte en een van zijn laatste wensen aan zijn vrouw Cheryl was om zijn huid te verwijderen en bewaren voor hij begraven zou worden. Wenzel wou dat zijn kinderen en kleinkinderen de kunst op zijn huid nog jarenlang zouden kunnen bewonderen.

 

Cheryl uit Saskatoon in Canada vertelde aan The Globe and Mail: “Ik dacht, nou dat is apart, maar het is cool. Het maakt me niet uit wat het vergt, ik ga dit regelen voor hem.”

“Je kunt een foto aan de muur hangen. Een tattoo is iets wat al honderden jaren gedaan wordt. We bewaren het gewoon.”

Cheryl huurde “Save My Ink Forever” in, een bedrijf uit Ohio gespecialiseerd in de bewaring van de tattoos van de doden.

De man overleed in oktober in zijn slaap nadat hij geklaagd had over pijn in de borst, en zijn rouwende vrouw ontdekte algauw het familiebedrijf in Amerika dat zijn laatste wens zou kunnen vervullen.

Kyle Sherwood, directeur van het bedrijf, zei in een interview met CTV Saskatoon: “Tattoos vertellen een verhaal over een persoon. En als iemand voor het leven iets op zijn lichaam laat tatoeëren, betekent dat iets voor hen. Een Picasso begraaf of verbrand je toch ook niet en dat is precies wat sommige van deze werken zijn.”

Het complexe proces om de huid te verwijderen duurt drie maanden en kost een verbluffende €62.000.

Het astronomische bedrag werd deels ingezameld via een GoFundMe actie georganiseerd door familievrienden.

ZOU JIJ JE TATTOOS NA JE DOOD WILLEN INKADEREN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Bron en afbeeldingen: New York PostThe Globe and Mail en The Sun