Wie moet dit beslist gaan eten? Patatzaak introduceert kroket met chocoladevulling

De gewone kroket is allang niet meer alleen en heeft vele broertjes en zusjes, denk maar aan een kaaskroket, garnaal, vegetarisch en ga zo maar door! Maar de dames van Frietboutique gaan een stapje verder…een kroket met chocolade vulling!

Op hun Instagram noemt Frietboutique de chocoladekroket ‘een guilty pleasure’. “Ja Ja, de geruchten zijn waar.. Chocolade in een kroket!” De ‘choco-krok’ wordt vol trots gepresenteerd.

Ze hebben de kroket samen met banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. van der Heyden ontwikkeld. “In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit.”

Er komen veel reacties binnen, de 1 lijkt het geweldig en de ander moet er niets van weten. Zo ook Claartje “Mijn eerste reactie was: gadverdamme”, zegt foodblogger ​Claartje Schröder van Foodness. “Een kroket hoort hartig te zijn. Het is een ragoutvulling met een krokant laagje. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon.”

“Waar de grens precies ligt, dat weet ik niet. Maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen”, zegt Claartje “Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend.”