Echtgenoot plant 1.000 bomen om vrouw te eren. 17 jaar later toont luchtfoto ware intenties.

Janet en Winston Howes hadden een prachtige liefdesrelatie. Ze werden verliefd op het eerste gezicht – en elke dag die ze samen doorbrachten werd alleen maar beter. Het stel trouwde in 1962 en verhuisde naar een charmante boerderij op het platteland in Engeland! Ze waren zo verheugd om een gezinnetje te stichten in het huis van hun dromen.

Het was kort na hun verhuis naar Wickwar, Gloucestershire, dat Janet beviel van hun eerste zoon. Het land bloeide, alsook hun relatie, en hun zoon was erg gezond. Het leven was perfect!

Maar in een oogwenk zou alles rondom hen in duigen vallen …

Na meer dan 30 jaar huwelijk overleed Janet op amper 50-jarige leeftijd aan hartfalen. Haar echtgenoot was verwoest en hun zoon had geen idee hoe het nu verder moest zonder zijn moeder! Ze deden hun best om op een gezonde manier te rouwen en te helen – maar wat ze ook deden, het overlijden van Janet was ondraaglijk.

In de maanden na het overlijden van Janet, begon er een vreemd idee in de geest van Winston binnen te dringen. Hoewel hij de liefde van zijn leven nooit zou kunnen terugbrengen, kon hij haar wel eren met een groots gebaar! Winston incorporeerde de weide bij hun huis, waar Janet zoveel van hield, en creëerde iets dat hij en zijn zoon tijdens moeilijke momenten altijd zouden kunnen bezoeken.

Het ongelofelijke eerbetoon van Winston bleef jaren geheim, totdat een luchtballonvaarder over het landelijke gebied vloog. Piloot Andy Collet was op een mooie namiddag onderweg toen hij het eerbetoon van Winston ontdekte. Hij keek naar beneden en kon niet geloven wat hij zag!

Winston plantte en onderhield een groot bos in de vorm van een hart, rond de weide waar Janet zo graag vertoefde. Andy vertelde over zijn gevoel wanneer hij over het hart vloog:

“Ik heb mijn eigen luchtballon en vlieg regelmatig, maar dit was het mooiste wat ik ooit al vanuit de lucht gezien heb. Het was perfect verstopt van het oog, je zou nooit weten dat het er was. Je kunt je het liefdesverhaal alleen maar inbeelden.”

Een emotionele Winston vertelde waarom hij besloot om de bomen te planten en over de kleine details die hij creëerde:

“Ik vond het een geweldig idee – het was uit een ingeving van inspiratie – en ik plantte duizenden eikenbomen. Eenmaal het af was, plaatsten we een stoel in het veld en keken uit over de heuvel waar ze woonde …

We plantten grote eikenbomen rond de rand van het hart en besloten om er een haag te planten. Het hart wijst naar Wotton Hill, waarvan Janet afkomstig is. In het midden plantten we paardenbloemen die uitkomen in de lente – het ziet er prachtig uit.

Soms kom ik hier rustig zitten op de stoel die ik maakte.”

Het monument van Winston is de perfecte plaats om zijn vrouw te herinneren en het gaf zijn zoon een positieve plaats om terug te kijken op de herinneringen met mama. Hoewel niets Janet kan terugbrengen, zijn we er zeker van dat ze dol zou geweest zijn op deze weide.

BEKIJK DIT PRACHTIGE EERBETOON HIERONDER VANUIT DE LUCHT!

Bron en afbeeldingen: FaithTap