Moet je s’nachts ook vaak naar het toilet? Deze tips helpen je misschien om lekker te blijven liggen!

Je ligt lekker te slapen, maar opeens word je wakker  je moet naar de wc om te plassen. Slaperig stommel je naar de wc en vervolgens weer terug naar bed. Als je geluk hebt val je meteen in slaap, maar het kan ook gebeuren dat je door je toiletbezoek maar moeilijk weer slaap kunt komen. Het resultaat is dat je kostbare slaaptijd verliest. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om ‘s nachts minder vaak wakker te worden om te plassen:

Stop met drinken voordat je naar bed gaat

Deze ligt voor de hand, maar toch blijven veel mensen doorgaan met het drinken van vloeistoffen tot het moment dat ze naar bed gaan. Het is echter beter om een aantal uur voordat je gaat slapen niets meer te drinken. Zo heeft je lichaam de tijd om alle vloeistoffen te verwerken die je hebt gedronken en kun je plassen voordat je gaat slapen.

Vermijd cafeïne en alcohol

Cafeïne irriteert de blaas, waardoor je meer de aandrang krijgt om te gaan plassen. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam minder van het antidiuretisch hormoon (ADH) aanmaakt. Dit hormoon regelt de aanmaak van urine, en als het niet goed werkt zul je meer urine produceren.

Eet minder zout

Uit onderzoek is gebleken dat een verminderde zoutinname het ‘s nachts wakker worden om te plassen vermindert.

Bron: Men’s Health