Man schrijft aparte brief aan de vrouw die hij 4 straten achtervolgde

Het klinkt allemaal een beetje creepy, maar niets is minder waar…het is juist een hele hartverwarmende boodschap voor de vrouw. De brief werd op de site Reddit geplaatst en bezorgt aardig wat mensen kippenvel. De man biedt daarin namelijk zijn excuses aan en legt uit waarom hij het meisje dan achtervolgde.

Chique outfit
“Aan het meisje dat ik vier straten achtervolgde”, zo begint hij zijn brief.  Op een avond zag hij een vrouw  in een chique outfit en met een aktetas over straat lopen. De vrouw kruiste de man in het voorbijgaan en niet veel later besloot hij de ‘achtervolging’ in te zetten, zo legt hij uit.

“Ik draai me om en begin je te achtervolgen. Ik herinner me nog goed dat je dat op een bepaald moment besefte. Je liep ineens sneller, je schouders namen een gespannen houding aan en je greep meteen naar je telefoon. Maar dat hield mij niet tegen”, aldus de man.

De man ging sneller lopen totdat er nog maar 15 meter tussen hen was, ook deed hij alsof hij aan het bellen was. “Maar ik twijfelde de hele tijd of ik je niet moest inhalen en mezelf moest voorstellen. Ik deed het uiteindelijk niet, dus we bleven gewoon doorlopen. Je bleef maar over je schouders kijken om te zien of ik er nog was”, zo gaat hij verder.

Doodlopende straat
“Als je geen hoge hakken had aangehad zou je het wellicht op een lopen hebben gezet naar je geparkeerde auto, toen je in die doodlopende straat moest zijn”, vermoedt hij. De man zag dat de vrouw in haar auto stapte, veilig en wel! Toen ze weg reed maakte hij nog wel een foto van haar gezicht.

De man snapt de reactie van de vrouw wel, maar legt uit dat hij haar juist heeft beschermd. “Er is namelijk één ding dat je niet hebt gezien. De twee andere mannen aan de andere kant van de straat, die al naar je aan het wijzen waren voordat wij elkaar kruisen. Je zag niet hoe ze naar je keken en hoe ze onder invloed leken. Je zag ook niet hoe ze in je buurt bleven totdat je de doodlopende straat uit wist te lopen.”

Politie
“Je hebt niet gezien hoe ik maar liefst tien minuten in mijn auto op de politie heb gewacht, die ik kort daarvoor had gebeld”, vervolgt hij. “Je zag ook niet hoe ik daarna een kwartier lang een spervuur van vragen moest beantwoorden. En dat ik de politie een foto van de twee mannen liet zien, die ik kort daarvoor had genomen.”

De man biedt de vrouw toch zijn excuses aan. “Het spijt me echt dat ik je bang heb gemaakt, maar als ik eerlijk mag zijn, was ik zelf ook heel bang. Ik ben geen held en ik dacht continu dat ik me maar beter uit de voeten moest maken. Maar jij had mijn vrouw kunnen zijn, die daar in dezelfde straat geparkeerd stond. Of mijn dochter. En ik zou het mezelf nooit vergeven als hen iets zou overkomen omdat iemand niet voor hun op durfde te komen.”

Bron: Reddit, Libelle Beeld: iStock