87-jarige man in Maastricht beroofd door ‘knuffelende’ zakkenrollers.

Vorige week werd een 87-jarige man in Maastricht tijdens het boodschappen doen op een erg creatieve manier beroofd. De man werd aangesproken door twee mannen die hem zelfs een knuffel gaven. Enkele uren later werd de lege portemonnee van de bejaarde man gevonden. De zogenaamde ‘knuffelaars’ hadden zijn pinpas en 150 euro gestolen. Dat meldt de lokale politie.

Nu waarschuwt de politie van Maastricht op Facebook dat zakenrollers alsmaar vreemdere methodes gebruiken om te zakkenrollen. De politie omschrijft gedetailleerd hoe de zakkenrollers te werk gingen.

Ze schreven: “Toen de man terugkwam van boodschappen doen en zijn spullen in de garage aan het uitladen was, werd hij aangesproken door twee mannen. De mannen leken zeer vriendelijk en de twee mannen gaven de man aan het einde van het gesprek een knuffel.”

Bestolen

Op dat moment besefte de man nog niet dat hij bestolen was. Een eerlijke vinder vond zijn portemonnee enige tijd later. Leeg. De man haalde zijn portefeuille af op het politiekantoor en zag dat zijn pinpas en 150 euro verdwenen waren.

De politie onderzocht de camerabeelden van de supermarkt en daarop zagen ze dat de man gevolgd werd door twee mannen en een vrouw. Toen ze zagen dat de bejaarde man aan de kassa 100 euro extra pinde, besloten ze hem te volgen.

De pinpas werd geblokkeerd. Het knuffelende drietal is voorlopig nog niet aangehouden.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Editie NL en Facebook (Foto louter ter illustratie)