Koppels die praten in de wij-vorm zijn gelukkiger…

Iedereen heeft er wel een mening over: koppels die steeds in de wij-vorm praten. Sommige mensen vinden het lief, terwijl anderen het verschrikkelijk vinden. Wat zegt de wetenschap: doen of niet doen?

Wij en ons

Als een koppel woorden gebruikt zoals ‘wij’ of ‘onze’ is dit vaak een positief teken, zo blijkt uit een onderzoek. De University of California ging op onderzoek uit en keek naar de resultaten van meer dan 5000 mensen, waarvan de helft getrouwd was. Er werd gekeken naar factoren zoals hoe lang ze samen zijn, hoe ze zich gedragen in de relatie, hoe goed ze zich voelen, hun fysieke gezondheid en hoe goed ze dagelijks voor zichzelf zorgen.

Samen sterk

De resultaten zijn er vrij duidelijk over: de wij-vorm is een teken van een gezonde relatie. Relaties waarin dit gebruikt wordt, scoren gemiddeld op alle vlakken beter. Dit geldt bovendien voor koppels van alle leeftijden. Praat dus gerust alsof jullie samen één zijn, ook al zal de rest er niet altijd over te spreken zijn.

Uit het onderzoek is niet gebleken of koppels gelukkiger zijn door de wij-vorm te gebruiken, of dat de wij-vorm simpelweg vaker wordt gebruikt door gelukkige koppels.

Bron: Independent Beeld: Shutterstock