Terminaal zieke jongen die dol was op brandweerlieden kreeg kans om helden voor zijn overlijden te ontmoeten.

Toen Trucker Dukes amper een jaar oud was, kreeg hij de diagnose van kinderkanker gekend als neuroblastoom, en het was in stage 4. Hij vocht zich twee jaar lang dapper door harde behandelingen totdat zijn lichaam het niet meer aankon.

Tijdens zijn korte leven raakte hij de harten van zoveel mensen en had altijd een prachtige glimlach op zijn gezicht. Een groep mensen wiens harten hij veroverde was het brandweerkorps van New York City.

Met een papa die ook brandweerman was, was Trucker helemaal weg van de brandweer en dacht hij dat hij een van hen was. De brandweerlieden ontvingen de kleine jongen met open armen. Hij werd zelfs erebrandweerman van het korps.

Zijn moeder Shauna nam Trucker naar New York City om daar behandeld te worden. Toen Trucker in New York behandeld werd, verbleef hij in het Ronald McDonald House. Nadat ze een dagje de stad verkend hadden, keerden ze terug naar het gebouw en troffen er brandweermannen aan die een oproep beantwoordden.

Gelukkig was het niets ernstig, maar van zodra Trucker de brandweermannen zag, moest hij gewoon even hallo zeggen.

“Ik zie die jongen opgewonden en met fonkelende ogen naar me toekomen. Ik opende mijn armen en hij klom letterlijk in mijn armen en klampte zich rond mijn hals. Het leek wel alsof we al jaren vrienden/broers waren”, vertelde kapitein Jim Grismer.

In mei werd Trucker officieel ingezworen als erebrandweerman van New York City. Hij vierde zijn derde verjaardag in het bijzijn van de brandweer.

“Hij denkt dat hij echt een brandweerman is in New York. We kregen ongelofelijk veel steun van brandweermannen vanuit de hele wereld”, vertelde Shauna aan ABC News.

De familie besloot uiteindelijk om met de behandelingen te stoppen en brachten hem naar huis in Maui in Hawaii. Hij, en de drie oudere kinderen, maakten het beste van de nog resterende tijd en deden zoveel mogelijk herinneringen op.

Helaas zou de jongen op 3 maart 2017 overlijden in de armen van zijn moeder. Het nieuws werd aangekondigd op de Team Trucker Facebookpagina.

“Het overlijden van Trucker was de hardste ervaring die je je kunt voorstellen. Nu moeten we zijn buitengewone leven vieren”, zei moeder Shauna in een verklaring.

Na het overlijden van Trucker betuigen de brandweer van New York City en Maui eer aan de jongen door hem op hun rittenlijsten te zetten.

Het maakt ons zo boos dat kinderen tegen deze gemene ziekte moeten vechten. DEEL dit bericht om deze moedige jongen te herdenken!

Bron en afbeeldingen: Newsner en Facebook