9-jarige sterft 10 minuten nadat ze met bordje poseerde – dan ziet de politie de tragische vergissing.

Onderwijs is uiteraard een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een kind. Er gaat niets boven ’s avonds aan de eettafel zitten en luisteren wat je kinderen die dag allemaal geleerd hebben.

Helaas is dit iets wat de familie Crustner niet meer zal ervaren.

Enkele ogenblikken nadat de kleine Payton Crustner geposeerd had voor de foto om haar eerste schooldag aan te kondigen, sloeg het noodlot toe met verwoestende gevolgen.

De 9-jarige Payton Crustner was erg blij om terug naar school te gaan.

Tragisch genoeg zou ze nooit tot in het klaslokaal geraken voordat haar leven werd weggerukt. Payton overleed in een vreselijke verkeersongeluk. Volgens de lokale media werd de foto van haar met het bordje amper 10 seconden voor het ongeval genomen.

Volgens de politie was de 18-jarige Marcus Wayne Dukes onderweg op de snelweg toen hij plotseling linksaf draaide en op het aankomende verkeer afreed.

Hij knalde tegen de auto die bestuurd werd door de 32-jarige Miranda Michelle Clark. Op de achterbank zaten drie kinderen, de 9-jarige Payton, haar 16-jarige broer en een ongeïdentificeerde driejarige.

Payton werd uit de auto geslingerd. Ze was op slag dood en had fatale verwondingen opgelopen.

De politie zegt dat Miranda haar gordel aanhad, maar dat Payton alleen maar de onderste gordel om had, waardoor ze dus niet veilig vastgegespt was.

Marcus Dukes, de broer van Payton en de driejarige hadden evenmin een gordel om. De betrokkenen werden naar het ziekenhuis afgevoerd en de tienerbroer van Payton verkeert nog altijd in kritieke toestand.

Gelukkig hadden de andere drie slachtoffers slechts lichte verwondingen.

Een familielid startte een donatiecampagne op Facebook om de begrafeniskosten van Payton en de behandeling van haar broertje te betalen. Tot dusver werd er al meer dan 17.000 euro ingezameld.

Onze gedachten zijn bij de familie van Payton.

We hopen dat dit verhaal een goede herinnering is om altijd je gordel te dragen. Het lijkt een evident veiligheidsvoorschrift, maar er zijn nog altijd mensen die het naast zich neerleggen.

DEEL het verhaal van Payton om te vermijden dat er nog meer levens verloren gaan door het gebrek aan gordeldracht!

Bron en afbeeldingen: Newsner