Hoeveel paarden tel jij in deze afbeelding? Het zegt dit over je persoonlijkheid!

Zoals iedereen wel weet heeft elk mens een eigen karakter en persoonlijkheid. De manier waarop we ons uiten of welke keuzes we maken worden beïnvloed door hoe je de werkelijkheid waarneemt.

Zou je bijvoorbeeld een groep mensen naar een gedetailleerde afbeelding laten kijken, zouden ze nauwelijks dezelfde details registreren. Dit heeft er mee te maken dat sommige zich op globale aspecten richten en anderen meer acute  vraag is simpel: Kijk kort naar de afbeelding en tel het aantal paarden die je ziet. Je antwoord zal iets zeggen over je persoonlijkheid

1 tot 4 paarden

Wanneer je niet meer dan vijf paarden zag, dan ben je erg praktisch ingesteld. Je ziet dingen liever op een globale manier en kan snel schakelen door een passende oplossing te vinden. Daarom interesseren details je niet zoveel, omdat je de voorkeur geeft aan het grotere geheel. Een functie als bijvoorbeeld een projectmanager zou je goed passen, dit komt omdat je het resultaat van iets kunt voorspellen en evalueren, zonder noodzakelijk alle details te kennen. Je bent een teamplayer en gelooft niet in individualisme.

Tussen de 5 en 10 paarden

Telde jij tussen 5 en 10 paarden?
Dan betekent dit dat je de dingen graag serieus neemt. Je streeft ernaar om het beste van jezelf te geven. Dit uit zich soms in perfectionisme, maar over het algemeen weet je de energie te doseren op basis van het doel dat je wilt bereiken. Je werkt doelbewust en verliest deze niet snel uit het oog. Kortom: Je werkt efficiënt, maar niet methodisch.
Met je zelfvertrouwen zit het prima in orde, maar wanneer de dingen niet gaan zoals je wil, kan dit jou ontmoedigen. Gelukkig heb je voldoende energie en doorzettingsvermogen en zal je niet snel opgeven.

11 of meer paarden

Zag je meer dan 11 paarden, dan ben je een uiterst precies persoon. Wanneer jij je ergens instort, stop je niet totdat je deze taak hebt voltooid. Dit maakt je bijzonder en betrouwbaar. Je voelt je ook het meest op je gemak tussen degene die veel geduld en precisie vergen. Het enige waar je op moet letten in onzekerheid. Omdat je de dingen altijd op een zorgvuldige manier doet, kan dit een symptoom zijn van onzekerheid. Dit komt omdat je resultaatgericht werkt en het altijd beter wilt doen of jezelf probeert te verbeteren. Geniet overigens van dit prachtige geschenk, waarbij je rekening moet houden dat iedereen wel eens fouten maakt.

En klopt het bij jou?? Bij mij in iedergeval wel!