Hond steunt ziek baasje door dik en dun. 10 jaar later kijkt hij hem aan en weet dat het tijd is.

Toen Ben voor de eerste keer kennismaakte met Denali was het liefde op het eerste gezicht. Ben, een fotograaf en surfer uit Oregon, had het net afgemaakt met zijn vriendin en zijn leven had een nieuwe wending genomen. Hij besloot om alles achter te laten en met Denali op reis te vertrekken. Dan leidden ze een nomadisch leven in de wildernis van Oregon. De reis van het duo strekte zich algauw over de hele Amerikaanse westkust uit.

Van woestijnen tot stranden, het onafscheidelijke duo deed het allemaal. Het was een leven vol avontuur en plezier.

Maar het leven zou een vreselijke wending nemen.

Ben en Denali leefden een heel lange tijd samen in het wild, zij aan zij. Ze sliepen in een caravan en plukten de dag.

Het was een zorgeloos leven vol vreugde.

Maar niets duurt voor eeuwig.

In juni 2004 kreeg Ben de diagnose van kanker. Denali bleef constant aan zijn zijde – de dokters lieten hem zelfs in zijn kamer slapen. Tijdens de behandelingen was Denali erg dicht bij zijn eigenaar en zijn helende krachten speelden een belangrijke rol in zijn genezing.

Ben zou helemaal genezen.

De vrienden brachten samen nog 10 mooie jaren door. Ze reisden en deden ongelofelijke ontdekkingen. Ze leefden het leven ten volle.

Maar begin 2014 kreeg Denali kanker. Ben beloofde hem niet te zullen laten lijden. Het enige wat hij verlangde, was dat Denali het nog een maand zou volhouden, zodat Ben een video kon maken om hem te eren.

Het leek wel alsof de hond precies wist wat zijn eigenaar wilde. Hij hield het inderdaad nog een maand vol.

Precies een maand na de diagnose begon Denali rond middernacht vreselijk te hoesten. Ben en Denali speelden de dag erna samen op het strand. Maar de volgende ochtend gaf Denali zijn eigenaar de onmiskenbare blik – het was tijd om te gaan. Ben maakte de harde beslissing die vele hondeneigenaars moeten maken. Hij liet zijn vriend inslapen.

Denali werd 14 jaar oud.

De film, opgenomen vanuit het standpunt van de hond, is een prachtig eerbetoon aan de beste vriend van de mens.

BEKIJK DE EMOTIONELE FILM HIERONDER EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ JE OGEN NIET DROOG KON HOUDEN!

Bron en afbeeldingen: The Animal Bible

.