Handige papa bouwt mobiliteitsscooter van 3-jarige om tot mini VW-busje en nu wil iedereen er ook zo eentje.

Fabrieksarbeider Keith Mitchell spendeerde €1.750 en 1,5 jaar van zijn vrije tijd aan de elektrische bus. Het busje haalt snelheden tot 12 km/u en kan 25 km rijden met een enkele oplaadbeurt.

Keith bouwde de VW kampeerbus in zijn huis in Newcastle en onthulde het geschenk in de maand juli voor de derde verjaardag van zijn verheugde zoon Oscar. Sindsdien reizen de vader en zoon door de stad in hun groene en witte camper. Papa zit aan het stuur, maar er is ook een nepstuurtje voor zoonlief.

De bus – aangevoerd door een mobiliteitsscooter – heeft werkende lichten, ruitenwissers, richtingaanwijzers en een toeter.

Keith (46) zei: “Het idee ontstond nadat ik enkele autoshows had bijgewoond en het project vergde 20 maanden van mijn vrije tijd. Het kostte me ongeveer €1.750, zonder de manuren te tellen.”

“Ik bouwde het voor mijn zoon. Het was bedoeld voor Kerstmis vorig jaar, maar ik verloor veel tijd met de carrosserie. Daarom maakte ik het af voor zijn derde verjaardag in juli.”

Sinds hij met het busje onderweg is, waren er al heel veel mensen die het wilde kopen. Maar geen van de biedingen dekt de bouwkost.

De innovatieve vader denkt er nu aan om nog meer modellen te bouwen.

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ EEN BEETJE JALOERS BENT OP DEZE HANDIGE PAPA!

Bron en afbeeldingen: YouTube / Caters News en David Charlton/Caters News