Tong van leraar ‘weggevreten’ nadat hij 6 energiedrankjes per dag dronk.

Een leraar deelde afschuwelijke foto’s van zijn tong die ‘weggevreten’ werd nadat hij jarenlang zes energiedrankjes per dag dronk.

Dan Royals postte de foto van zijn tong vol met zweren om mensen te waarschuwen voor de gevolgen van buitensporige consumptie van energiedrankjes. In de Facebookpost zei de leraar dat hij vaak vijf tot zes energiedrankjes per dag dronk. Een blikje energy drank bevat soms tot 58 gram suiker.

Hij schreef: “Wie drinkt er energiedrankjes? Ben je er verslaafd aan? Dan denk je beter twee keer na. Dit is wat het met mijn tong deed, beeld je dan maar eens in hoe je ingewanden eruitzien.” De dokter vertelde hem naar verluidt dat de oorzaak gelegen is in de chemicaliën in de drankjes. “Het vreet letterlijk je tong weg.”

Dan, een Australiër die in Azië woont, zei dat hij roker is, maar dat de dokter hem bevestigde dat de toestand van zijn tong te wijten is aan zijn verslaving aan energiedrankjes.

Hoewel het onduidelijk is hoe lang hij al aan energiedrankjes verslaafd is, lijkt het erop dat hij gedurende lange tijd vijf tot zes blikjes per dag dronk.

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie lijstte de gevaren van energiedrankjes op: cafeïneoverdosis, type 2 diabetes, slecht gebit, zwaarlijvigheid, miskramen, laag geboortegewicht en verhoogde kans op doodgeboortes, neurologische en cardiovasculaire problemen bij kinderen en tieners.

Drink jij vaak energiedrankjes? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: The Sun en Facebook / Get It Off Your Chest