Dochtertje met één handje ziet in etalage foto van model met zelfde handicap. Haar oogjes fonkelen van vreugde!

Niamh Counihan uit Ierland was met haar 1,5-jarige dochtertje onderweg in een winkelstraat in Limerick. Toen zagen ze plotseling een foto van model Kelly Knox in een etalage van een winkel hangen. Wat is daar zo bijzonder aan, zal je je ongetwijfeld afvragen? Het dochtertje van Niamh en Kelly delen namelijk eenzelfde beperking: beiden missen ze een stukje arm en Niamh vereeuwigde de vreugde op het gezicht van haar kleintje. En daar was ook Kelly Knox erg dankbaar om!

Fiadh, het dochtertje van Niamh, werd geboren zonder linkerhand en mist tevens een stuk van haar linkerarm. Ze heeft dus erg veel gemeen met Kelly Knox, die in 2008 een prestigieuze modellenwedstrijd won in het Verenigd Koninkrijk en nu schittert in campagnes van Primark.

De moeder postte de foto van het moment op Instagram en zei dat ze niet kon wachten om dit later aan haar dochter te laten zien. Zo kreeg ook Knox de foto onder ogen en haar reactie was erg emotioneel:

“Dit is waar ik het allemaal voor doe. Ik heb tranen in mijn ogen. Vanaf het begin der tijden deed men mensen met een beperking zich minderwaardig en ontmenselijkt voelen. Deze foto is zo krachtig. Hartelijk bedankt.”

“Het is het geboorterecht van elke persoon om zelfzeker in je vel op te groeien, wetende dat je niets aan jezelf moet veranderen om je mooi te voelen of om in onze maatschappij aanvaard te worden”, vervolgde het model.

Ook Niamh was erg in de wolken: “Het is geweldig om te zien. Ik denk dat het een beetje normaler wordt om anders te zijn. Jij bent geboren met blauwe ogen, jij met krullend haar en jij met een armpje. Iedereen is een beetje anders, en zij is gewoon nog een beetje meer anders.”

De Geëmotioneerde moeder zei nog: “Op dit moment is ze zich daar nog niet bewust van, maar dit zal het haar in de toekomst gemakkelijker maken, om te weten dat er andere mensen zijn zoals haar en dat dat gewoon oké is.”

DEEL DIT ONTROERENDE BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT OM MEER AANVAARDING EN TOLERANTIE TE VERSPREIDEN!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail, Nieuwsblad en AFP