Dit is waarom je elke dag een banaan zou moeten eten

Bananen is een fruit soort die niet echt staat voor “gezond”. Toch is dat niet waar. Bananen behoren namelijk tot de gezondste fruitsoort die is er! Ze hebben belangrijke gezondheidsvoordelen… ik heb er een aantal op een rij gezet voor je!

Bloeddruk

Ze bevatten veel kalium, en dat is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Ook helpt Kalium bij het verlagen van je bloeddruk, waardoor je minder kans loopt op hart- en vaatziekten.

Botten

Niet alleen kalium maar ook magnesium is aanwezig in de banaan! Deze 2 stoffen zorgen er samen voor dat je sterke botten krijgt.

Spijsvertering

Mocht je problemen hebben met je spijsvertering dat is banaan de oplossing! Je geloofd het misschien niet maar 1 banaan bevat namelijk 12% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

Weerstand

Bananen zijn een bron van vitamine B6: één banaan is goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. En deze B6 is heel belangrijk voor je weerstand!

Het maakt je gelukkig

Bananen bevatten ook nog eens tryptofaan, dat onmisbaar is voor de aanmaak van serotonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel krijgt.

Brandend maagzuur

Heb je last van brandend maagzuur? Dan kan het helpen om regelmatig een banaan te eten. Bananen helpen namelijk om brandend maagzuur te neutraliseren en zo een maagzweer te voorkomen.

Bron | Elle eten, Margriet Foto | iStock