Doodsbange bejaarde vrouw vraagt jongeman om haar te begeleiden – zijn antwoord verwarmt hele internet.

Met al dat slechte nieuws in de wereld is het altijd verfrissend om verhalen te lezen over goede daden en vriendelijke gebaren. Het verwarmt onze harten en herstelt ons vertrouwen in het menselijk ras weer een beetje.

Een Facebookpost van eerder deze week brengt verslag uit over een vriendelijk gebaar dat plaatsvond voor de rechtbank in Shelby County in de VS.

Het woord rechtbank wekt doorgaans een beetje een ongemakkelijk gevoel op, en dat is precies hoe een oudere dame zich gevoeld moet hebben toen ze het gebouw buitenkwam.

De dame moest bij haar auto geraken, maar ze voelde zich niet veilig om alleen te wandelen, laat staan om alleen de drukke straat over te steken.

Volgens de post in kwestie “benaderde ze een jongeman, een vreemde, en vroeg hem of ze zijn lunch mocht betalen als hij haar … naar haar auto zou begeleiden.”

Het aanbod was erg simpel: een gunst voor een gunst. Alleen de jongeman wilde niets aanvaarden van de bejaarde dame. Hij was tevreden om haar te helpen zonder dat ze daar iets voor moest terugdoen.

“Hij zei: ‘Mevrouw … Ik wandel je met plezier naar je auto en je houdt je geld gewoon bij … je hoeft helemaal niets voor me te kopen.”

Het tafereel werd gadegeslagen door journalist Tish Clark, die bezig was met een ander verhaal. Ze zei dat de vrouw de jongeman knuffelde om haar dankbaarheid te tonen.

We weten niet wat jij ervan denkt, maar wij zijn erg blij dat dit verhaal met de wereld gedeeld werd. We hebben meer jongemannen als hij nodig in deze wereld!

DEEL ALS JE HET DAARMEE EENS BENT!

Bron en afbeeldingen: Newsner

.