Bemanning ziet op hol geslagen hutje in oceaan. Als ze beseffen wat het is, rennen ze naar de kapitein.

In tijden van stress en moeilijkheden vallen veel mensen terug op hun geloof. Ze kijken vaker omhoog, bidden, zoeken toepasselijke Bijbelverzen op en zoeken misschien een priester op voor begeleiding.

Aldi Novel Adilang vond zichzelf in een netelige situatie. Hij wist niet of hij de beproeving zou overleven, maar omdat hij zijn Bijbel bij zich had, klampte hij zich eraan vast als een reddingsboei.

De 19-jarige werkte in een drijvende vissershut, beter bekend als een “rompong”, die zich 160 km op zee bevond. Zijn taak was om de lampen aan te houden die ontworpen zijn om vissen aan te trekken. Dat deed hij al van toen hij 16 jaar oud was.

De kleine houten hut dreef op de oceaan, en werd ter plaatse gehouden met een lang touw en boeien. Maar felle winden deden het touw breken en Aldi dreef alsmaar verder af naar open zee.

Hij had slechts een voorraad voedingswaren voor enkele dagen, die telkens werden aangevoerd door een collega. Aldi werd algauw doodsbang. Hij bleef in leven door vis te vangen, verbrandde hout van de hut om de vis te koken, en dronk zeewater door zijn kledij om de zoutinname te minimaliseren.

Aldi dacht dat hij om het leven zou komen alvorens er hulp zou opdagen. Meer nog, op een bepaald ogenblik overwoog hij om in de oceaan te springen en zijn leven te beëindigen. Maar in plaats daarvan zocht hij hulp in de Bijbel.

“Hij herinnerde zich het advies van zijn ouders om te bidden in tijden van nood. Hij had een Bijbel aan boord, dus dat is wat hij deed.”

Zo’n 49 uitputtende dagen dreef hij rond op de oceaan. Hij zag 10 boten die hem voorbij voeren. Maar uiteindelijk kreeg een schip hem in de gaten en kon hij contact maken.

Aldi zwaaide met doeken om de aandacht van de schepen te wekken, maar tevergeefs. Ditmaal zou hij een radiosignaal uitsturen. Gelukkig hoorde de bemanning van het schip het en beantwoordden zijn noodkreet.

Later bekende de jongeman dat hij vaak wilde opgeven, maar op zijn geloof vertrouwde om door te zetten.

BEKIJK HET ONGELOFELIJKE VERHAAL HIERONDER EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Bron en afbeeldingen: ShareTap

.