5 gewoonten van mensen wiens huis er altijd opgeruimd uitziet!

Wie kent ze niet? Van die mensen waarbij het huis altijd netjes is?? Heb je daar bewondering voor want jou lukt het niet? Toch wel…met deze tips moet het jou ook lukken! Het zijn eigenlijk gewoon gewoontes die je jezelf moet aanleren.

 • Maak tussendoor schoon                                                                                                                                          Net gegeten? Visite over de vloer gehad? Als je klaar bent haal dan meteen even een doekje over de tafel bij het afruimen. Dit voorkomt dat vuil zich opstapelt en schone oppervlakken maken dat een huis er meteen schoner uitziet.

 

 • Haal de frutsels weg
  Allemaal van die kleine frutsels in je vensterbank? Lijkt allemaal heel erg leuk in interieurbladen maar als wij het doen lijkt het meer op rommel. Dit is nu eenmaal de waarheid, dus hou het gewoon allemaal simpel. Onnodige dingen maken een huis onnodig rommelig!
 • Wees geen afwasverzamelaar
  3 keer per dag afwassen is geen leuke hobby. Maar als je erover nadenkt dat je dan maar twee dingetjes af hoeft te wassen, wat is het dan eigenlijk nog voor moeite? Droog de afwas ook direct af en laat het niet drogen in een afdruiprek; dit ziet er rommelig uit. En heb je een vaatwasser?? Ruim het gelijk op!

 

 • Berg spullen op waar ze vandaan komen
  Wanneer je voor alle spullen een vaste plek hebt, is het helemaal niet moeilijk om het weer op deze plek terug te leggen. Dingen als ‘rommelmandjes’ komen in de huizen van opgeruimde mensen dan ook niet voor.

 

 • Houd de vloer schoon
  De nummer één regel van een huis dat er schoon uitziet en schoon aanvoelt is een schone vloer. Je hoeft echt niet iedere dag te stofzuigen, maar haal wel iedere dag een Swiffer of iets in die richting door je huis. Ziet er lekker fris uit!!